Linkbuilding - 6 Seo-specialisten Over Hun Strategie - Linkbuilder

Published May 04, 22
7 min read

Linkbuilder gezocht?

Om uw bedrijf zichtbaar te maken in zoekmachines en bezoekers naar uw website te trekken, heeft u "backlinks" nodig, of gewoon "links". Een backlink wordt gecreëerd wanneer een website linkt naar een andere site.  Het doel is om sites van hoge kwaliteit aan te moedigen terug te linken naar uw pagina om uw geloofwaardigheid op te bouwen bij zoekmachines en bovenaan de Search Engine Results Pages (SERPs) te komen.

WAT DOET EEN LINK BUILDER?

Een linkbuilder  zorgt voor relevante backlinks op relevante websites. Vroeger, toen SEO nog in de kinderschoenen stond, viel de verantwoordelijkheid van on- en off-page optimalisatie, zoals linkbuilding, onder de jurisdictie van een "algemene" SEO specialist. Echter, naarmate de tijd verstreek, en SEO complexer en veeleisender werd, vertakte bepaalde verantwoordelijkheden zich naar meer specifieke beroepen. Aldus, de geboorte van de Link Builders. Een link builder richt zich op het promoten van de content en andere pagina's van hun klant bij andere relevante websites, totdat zij op hun content weer naar jou linken. Er zijn tal van manieren om dit te doen - blog outreach, actief worden op forums, sociale media betrokkenheid, om er een paar te noemen.

EEN LINK BUILDER TAAKOMSCHRIJVING OMVAT:

  • Het onderzoeken van potentiële websites en mensen voor outreach
  • Het uitvoeren van een content audit om linkbare potentiëlen te identificeren
  • Het uitvoeren van keyword onderzoek en het identificeren van de beste keywords voor SEO-geoptimaliseerde content projecten
  • Het monitoren en promoten van blog posts en andere content die gebruikt kan worden voor backlink doeleinden
  • Samenwerken met copywriters en webdevelopers in continue monitoring en verbetering van content en website architectuur voor een betere SERP ranking
  • Consistent monitoren en verzekeren van het gezonde backlink profiel van de website van de klant
  • Gebruik van online tools om bedrijfsvermeldingen in te dienen
  • Het uitvoeren van concurrentie onderzoek te analyseren en te controleren hun backlink en reclame link strategieën
  • Bijhouden van outreach inspanningen via sociale media, forums, e-mail, en andere communicatiekanalen gebruikt
 

Linkbuilding Uitbesteden? Domineer De Zoekmachines In 2022! - LinkbuilderEen competitive keyword is een zoekwoord waar zowel jij als je concurrenten op gevonden willen worden. Er is dus veel concurrentie op dit keyword. Als je bijvoorbeeld een fysiotherapeut bent in Utrecht, dan wil je hoogstwaarschijnlijk gevonden worden op ‘fysiotherapeut Utrecht’ (Wat Is Linkbuilding En Hoe Voer Je Dat Uit In 2022? - Linkbuilder). Dit is dan dus een competitive keyword, want alle andere fysiotherapeuten in Utrecht willen hier ook op gevonden worden.

Vervolgens kun je jezelf vergelijken met de top 10 en kijken waar nog verbetering te halen valt. Ook als je al op 1 staat, is het belangrijk om te blijven investeren in linkbuilding, want de andere bedrijven zullen ook proberen op 1 te komen, en jij wilt je positie natuurlijk wel behouden.Als jij dus hoog op Google te vinden bent, zullen meer mensen op jouw website uitkomen en een aankoop doen of een afspraak inplannen. Hieronder zie je een voorbeeld van de invloed van linkbuilding. In onderstaande case is alleen gebruik gemaakt van linkbuilding in deze maanden - Linkbuilding Uitbesteden - Hoogste Autoriteit - The Seo Family - Linkbuilder. De content was al geoptimaliseerd.

In de laatste maand is er echter één domein bijgekomen die 1. 00.000 backlinks aanleverde, vanwaar de abnormale stijging. Hierop is ook geanticipeerd. Zoals aangegeven was de content van bovenstaande case al geoptimaliseerd. Linkbuilding is vanaf december ingezet - Wat Is Linkbuilding In 2022? Uitleg, Tips & 109 Strategieën - Linkbuilder. Dit resulteerde voor één van de landen in de volgende stijging. Dezelfde soort stijging is ook te zien voor de andere getargete landen op de website.

Het voornaamste voordeel is dat wanneer er veel backlinks naar jouw website zijn, dat je dan meer bezoekers trekt en hoger in de zoekmachines komt te staan. Nog beter: als je meer bezoekers trekt, zal hoogstwaarschijnlijk ook je omzet stijgen. Ook wordt door linkbuilding je autoriteit en betrouwbaarheid vergroot - Linkbuilding In 2022 - De Ultieme Seo Gids - Linkbuilder. Om van deze voordelen te kunnen profiteren, is het handig om zelf met een juiste strategie aan de slag te gaan.

Typ dus gewoonweg alle termen in waarop je gevonden wilt worden en kijk waar je al in de zoekresultaten verschijnt. Bij de zoektermen waar je nog niet zo hoog in de zoekresultaten verschijnt, is nog verbetering te boeken. Ook kun je tijdens dit onderzoek kijken hoe je concurrenten backlinks toepassen en op welke zoektermen zij nog meer focussen.

Is Linkbuilding Nog Belangrijk In 2022? - Linkbuilder

Wat zijn de kosten van linkbuilding in tijd en geld Linkbuilding hoeft helemaal niets te kosten. Als je er zelf actief mee aan de slag gaat en er geen organisatie voor inhuurt, kun je helemaal gratis met linkbuilding aan de slag. Echter, dit kost dan natuurlijk wel veel tijd en je moet je zeker afvragen of je het zelf goed genoeg kan.

Belangrijk om te beseffen is wel dat het lang kan duren voordat je de eerste resultaten van linkbuilding ziet. Weet je nou niet zeker hoe je een goede linkbuilding strategie opzet en uitvoert? In dat geval kan het lonend zijn om hier een SEO-bedrijf voor in te zetten. De kosten hiervan lopen ver uiteen.

Bij veel SEO-bedrijven betaal je een abonnement per maand. De prijs van het abonnement kan verschillen tussen de 1 en 250 euro per maand. Meestal zijn de abonnementen tot de 25 euro per maand kwalitatief niet geweldig. Als je dus echt wat wilt bereiken, is het aan te raden om voor een duurder pakket te gaan.

Een andere manier van kosten voor linkbuilding is niet middels een abonnement, maar door een bijdrage per blog/artikel - Linkbuilding Uitbesteden - Domineren Van Het Internet - Linkbuilder. Bij Publisher Place bepaal je bijvoorbeeld zelf hoeveel je uitgeeft aan linkbuilding. Je betaalt geen maandelijkse kosten voor een abonnement, maar betaalt slechts wat je plaatst. Meer informatie vind je op Waar let je op bij het kiezen van een website? De vraag is natuurlijk waar je op let bij het uitkiezen van een blog waar jij je link op wilt laten terugkomen.

Verschillende metrics: Met metrics kun je onder andere de betrouwbaarheid en autoriteit van een website of een pagina meten. Hierdoor kom je er eenvoudig achter of een website ‘goed’ genoeg is om jouw link op te zetten. Aantal uitgaande links en verwijzende domeinen: Hiermee kun je zien of er ook naar de website of blog die jij op het oog hebt vaak wordt verwezen.

Organisch verkeer van een website: Is de website waar jij je links op wilt laten plaatsen wel ‘echt’? Dit kun je zien door naar het organisch verkeer te kijken. Google filtert de ‘niet echte’ websites er namelijk al snel uit. Relevantie: Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat de website waarop je een backlink wilt plaatsen wel relevant is - Linkbuilding Uitbesteden? Domineer De Zoekmachines In 2022! - Linkbuilder.

Linkbuilding Uitbesteden? Domineer De Zoekmachines In 2022! - Linkbuilder

Hoe voer je kwalitatief sterke linkbuilding uit? Om kwalitatief sterke linkbuilding uit te voeren, is het belangrijk om verschillende linkbuilding strategieën te gebruiken. Hierdoor vergroot je de kans dat er iets werkt en dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt. Daarnaast is het belangrijk om je niet blind te staren op de metrics.Houd dus vooral vol waar je mee bezig bent en hou vast aan je strategie (Linkbuilding Uitbesteden - Linkbuilder). Op de lange termijn kan het alsnog zeer goede resultaten geven. Als laatste is het belangrijk om niet zomaar zo veel mogelijk links overal op te laten zetten, maar om voor een mix tussen kwaliteit en kwantiteit te zorgen.

Denk daarom altijd aan de relevantie van de link op je pagina. Linkbuilding tools Voor linkbuilding kun je verschillende metrics gebruiken waarmee je kunt meten hoe je linkbuildingstrategie werkt en hoe je dit wellicht nog kunt verbeteren. Hieronder worden de belangrijkste metrics voor je uitgelegd - Linkbuilding Uitbesteden - De #1 Linkbuilder - Linkbuilder. DA: Dit staat voor Domain Authority en geeft, zoals de naam al zegt, aan hoe goed de autoriteit is van het gehele domein.

Hoe hoger de score, hoe beter je autoriteit is. Je kunt niet alleen je eigen DA meten, maar ook die van je concurrent. Hierbij kun je dus altijd meten hoe goed je het ten opzichte van de concurrentie doet. Let wel op: de DA is een voorspelling en heeft dus niet altijd goed of jij ook daadwerkelijk hoger scoort op de zoekmachines dan je concurrent. Linkbuilding Uitbesteden? Domineer De Zoekmachines In 2022! - Linkbuilder.

PA: Dit staat voor Page Authority en gaat in op de autoriteit van de pagina. Het gaat hier dus niet om de autoriteit van de gehele website, zoals bij de DA, maar om de autoriteit per pagina. Meestal heeft de homepagina de hoogste autoriteit. Dit is zo, omdat de meeste mensen het vaakste naar de homepagina linken.

Hierbij wordt vooral gekeken naar de links die naar jouw website verwijzen. Zijn deze links onbetrouwbaar? Dan wordt jouw TF ook lager en wordt je website dus onbetrouwbaarder bevonden. CF: Dit staat voor Citation Flow en gaat over het aantal links dat naar jouw website zijn verschenen - Linkbuilding Uitbesteden - Hoger Scoren In Google - Linkbuilder. Hoe meer links er dus naar jouw website verwijzen, hoe hoger je CF is.

Linkbuilding Uitbesteden - Hoger Scoren In Google - LinkbuilderDR: Dit staat voor Domain Rating. Hiermee wordt het backlink profiel van je website gemeten aan de hand van kwaliteit en kwantiteit van het gehele domein. Dit wordt als volgt berekend. Als eerste wordt gekeken hoeveel domeinen er tenminste 1 dofollow link naar je website hebben. Vervolgens wordt naar de waarde van deze domeinen gekeken en wordt er ook rekening gehouden met naar hoeveel andere domeinen deze websites linken.

UR: Bij UR, URL Rating, wordt het backlink profiel van een specifieke pagina gemeten. De UR wordt dus ook op dezelfde manier gemeten als de DR, alleen dan voor een specifieke pagina in plaats van voor het hele domein. De UR is belangrijk om te meten, want een specifieke pagina kan bijvoorbeeld je DR enorm naar beneden halen.

Tip: Staat je niet blind op metrics. Relevant verkeer is minstens zo belangrijk! Linkbuilding strategieën Wanneer je een goed backlink profiel probeert op te bouwen, is het handig om rekening te houden met onderstaande 404: 404 is een error link, oftewel een niet werkende link. Bij je linkbuilding strategie is het dus belangrijk om altijd goed na te gaan of alle links werken (Heeft Linkbuilding Nog Wel Zin? - Linkbuilder).

Hiermee verlies je dus klanten en dat wil je niet. Check dus altijd goed of alle links werken, zodat je bezoekers geen 404 melding krijgen. Link insertion: Dit is de techniek waarmee je ervoor zorgt dat andere websites naar jou linken. Backlinks kopen Nederland. Een belangrijke linkbuilding strategie dus. Link insertion kan je laten uitbesteden bij een SEO-bureau, maar je kunt het ook zelf doen.

Wat is Link Building?

Linkbuilding is de praktijk van het bouwen van one-way hyperlinks (ook bekend als "backlinks") naar een website met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Veel voorkomende link building strategieën zijn content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations. Waarom zijn links zo belangrijk? Om dat te begrijpen, moet je in je Delorean springen en teruggaan naar de pre-Google dagen van het internet. In die tijd waren zoekmachines zoals Yahoo! en Alta Vista de dominante spelers. En zij rangschikten hun zoekresultaten 100% op basis van de inhoud van een webpagina. Hun nu beroemde PageRank Algoritme veranderde het spel. In plaats van alleen de inhoud van een pagina te analyseren, keek Google naar het aantal mensen dat naar die pagina linkte.

Neem contact op

Meer info over linkbuilding ontvangen bel ons +32 495/21 45 83. Bekijk hier onze Tier linkbuilding paketten.

Hoe vind je links van hoge kwaliteit?

Voordat we in de stap-voor-stap linkbuilding strategieën duiken, is het belangrijk om te weten wat een goede (of slechte) link maakt. Op die manier kunt u zich richten op het bouwen van links die daadwerkelijk uw Google rankings zullen verbeteren. Met dat, hier is hoe je links kunt identificeren die echt de moeite waard zijn om te bouwen: Autoriteit van de pagina is de pagina die naar jou linkt een PageRank krachtpatser? Zo ja, dan zal die link een GROTE impact hebben op je rankings. In feite, na jaren van testen, heb ik ontdekt dat de autoriteit van de pagina die naar u linkt meer uitmaakt dan enige andere factor. Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina's meer autoriteit (ook wel bekend als PageRank) doorgeven aan je site. Effect van pagina's met een hoge autoriteit: (Opmerking: Hoewel Google PageRank informatie niet openbaar maakt, gebruiken ze het nog steeds als de basis van hun algoritme). U kunt gemakkelijk een proxy-indicator van PageRank ("PageRating") controleren met Semrush. Plaats gewoon een URL in Semrush en controleer de "Page Authority Score":

SEO technieken  - Pagina autoriteit score De kwaliteit van een link wordt ook bepaald door de autoriteit van een domein over de hele site.

In het algemeen zal een link van een site als NYTimes.com een VEEL grotere impact hebben dan een link van een blogger zonder naam. Hoewel deze links moeilijk te krijgen zijn, zijn ze zeker de moeite waard. Nogmaals, Semrush komt hier van pas. Voer een site root URL in de tool en controleer de "Autoriteit Score". Semrush - Domein autoriteit score Relevantie van de site Als het op links aankomt, is de autoriteit van een site belangrijk. Maar de relevantie van die site is ook belangrijk. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een website hebt over het Paleo Dieet. En je krijgt een link van een gezaghebbende site... over eenwielers. Zal die link nog steeds tellen? Volgens een interview van een ex-Googler, niet echt. Volgens die Google ingenieur: "...een link krijgen van een pagina met een hoge PageRank was vroeger altijd waardevol, tegenwoordig gaat het meer om de relevantie van het thema van de site ten opzichte van de jouwe, relevantie is de nieuwe PageRank." In het algemeen wil je links krijgen van sites met autoriteit...specifiek, sites met autoriteit die nauw gerelateerd zijn aan jouw site.

Navigation

Home

Latest Posts

Auto Verkopen Contant Geld

Published Feb 06, 23
10 min read

Elektrische Auto Huren Amsterdam

Published Jan 28, 23
8 min read

Auto Huren Bologna Airport

Published Jan 25, 23
9 min read